Rybacia pomazánka je súčasťou spomienok na detstvo asi mnohých z nás. Je to klasika, ktorá sa hodí snáď na akúkoľvek príležitosť a veru nikdy ňou nesklamete. Ako jednohubka alebo s poriadnym krajcom kváskového chleba? Rybacia pomazánka s chrumkavým pečivom určite ulahodí nejednému papkáčovi a navyše v tejto verzii je aj mimoriadne zdravá.
Doba prípravy: 20 minút
Na 15 porcií budeme porebovať:
- 300 g sardiniek vo vlastnej šťave (môže byť aj tuniak či iné rybky)
- 2-3 ks nakrájanej jarnej cibuľky
- 200 g cream cheese (ja používam z Kauflandu – light verziu)
- 100 g skyru (príp. gréckeho bieleho jogurtu)
- 20 g horčice (ja používam Delikatess od zn. Alnatura)
- 4 vajíčka uvarené natvrdo
- 1 PL šťavy z citróna
- 1/4 lyžičky bylinkovej soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
Ako na rybaciu pomazánku?
- Najprv si očistíme a nakrájame jarnú cibuľku, k tej pridáme do sklenenej misy odkvapkané sardinky, cream cheese a skyr.
- Všetko spolu premiešame a pridáme nakrájané vajíčka na malé kocky, horčicu a opäť poriadne zamiešame.
- Na záver primiešame soľ, korenie a šťavu z citróna.
Nutričné hodnoty na 1 porciu (cca 50 g):
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky | Vláknina |
78 kcal | 6 g | 1 g | 5,5 g | 0 g |