Pamätáte si vôňu kuchyne u starej mamy, keď piekla mäkkučké orechové rožky? Tak pri tomto rýchlom a chutnom recepte si na ňu zaručene spomeniete. Orechy, resp. orechové maslo v spojení s tvarohovým cestom vyčarujú jemnú, nadýchanú chuť a môže sa veru ľahko stať, že neostanete iba pri jednom rožteku. 😉
Doba prípravy: 40 minút + 60 minút tuhnutie cesta v chladničke
Na 16 ks budeme potrebovať:
- 250g termizovaného tvarohu (ja som použila nízkotučný)
- 20g trstinového cukru
- 8g kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov (ja používám tento z DM)
- 200g špaldovej hladkej múky
- 20g extra panenského kokosového oleja (roztopeného)
- 1 vajíčko (na potretie)
- 160g orechového masla (môže byť mandľové, arašidové, lieskovcové,..)
Ako na orechové rožky?
- Najprv si zmiešame tvaroh, cukor, kypriaci prášok, múku a olej.
- Vypracujeme si cesto, ktoré dáme na cca 1 hodinu do chladničky.
- Rozohrejeme si medzitým rúru na 180 stupňov.
- Cesto vyberieme z chladničky a prerežeme ho na 2 časti.
- Obe časti vyvaľkáme do tvaru kruhu a rozkrájame na trojuholníky (ako pizzu).
- Každý trojuholník následne potrieme vrstvou orechového masla a zrolujeme do rožteka (zo širšej strany smerom ku špicu).
- Následne poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a rožteky potrieme rozmiešaným vajíčkom.
- Dáme piecť na cca 20 minút do vyhriatej rúry.
TIP: Po upečení môžeme hotové orechové rožky poprášiť cejlónskou škoricou zmiešanou s 1 PL mletého trstinového cukru.
Nutričné hodnoty na 1 ks:
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky | Vláknina |
139 kcal | 6,7 g | 11 g | 7,7 g | 3 g |