Komu by nechutila klasická nadýchaná bábovka. Navyše keď vyzerá tak lákavo – poliata bielou čokoládou, ktorú zdobia kúsky malín. Tie skvele dopĺňajú svojou sviežou chuťou sladkú čokoládu a jemnú chuť bábovky, čo je skutočne neodolateľná kombinácia. Recept na túto bábovku je mimoriadne jednoduchý a rýchly. Tak poďme na to! 😉
Doba prípravy: 45 minút + 60 minút chladnutie
Použitá forma: na bábovku
Na 17 porcií budeme potrebovať:
Cesto:
- 6 vajec
- štipka soli
- 40 g trstinového cukru + stévia
- vanilkový lusk
- 50g špaldovej múky
- 40 g ryžovej múky
- 12 g prášku do pečenia
- 20 g malinového pudingu
Poleva:
- 70 g bielej čokolády
- 10 g malín sušených mrazom
Ako na bábovku?
- Vyhrejeme si rúru na 180 stupňov.
- Medzitým si bielka spolu so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
- V druhej miske vymiešame žĺtka s trstinovým cukrom, stéviou a vanilkovým cukrom dopenista.
- Následne do múky pridáme prášok do pečenia.
- Do žĺtkovej zmesi vmiešame mixérom pri nízkych otáčkach múku s práškom do pečenia.
- Pridáme sneh a jemne ho zamiešame vareškou do vzniknutého cesta.
- Jednu tretinu cesta vlejeme do vymastenej a vysypanej formy na bábovku.
- Druhú tretinu cesta si odlejeme do menšej misky, v ktorej k cestu primiešame aj pudingový prášok.
- Túto farebnú zmes následne vylejeme na prvú tretinu cesta vo forme.
- Zvyšným cestom prikryjeme farebnú vrstvu.
- Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 25 minút. (Odporúčam však sledovať, nakoľko každá rúra sa správa inak a teda aj dĺžka pečenia sa môže líšiť.)
- Keď je bábovka upečená, dáme ju bokom na mriežku, aby nám vychladla.
- Vychadnutú bábovku polejeme roztopenou bielou čokoládou, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli.
- Lyofilizované maliny si podrvíme, jemne nimi obsypeme roztopenú čokoládu a bábovka je hotová.
TIP: Bábovka môže mať rôzne príchute podľa toho, aký puding si do cesta zvolíte a taktiež si môžete prispôsobiť podľa seba aj polevu či posyp navrch. 🙂
Nutričné hodnoty na 1 porciu:
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky | Vláknina |
87 kcal | 3,4 g | 9,7 g | 3,8 g | 0,5 g |