Cheesecake veru nikdy neomrzí. A to ani v spojení s osviežujúcimi marhuľami, ktoré vynikajúco doplnia maslové sušienky a tvarohovú plnku. Pozor, je možné, že jeden kúsok vám stačiť nebude – taký je chutný. 😉
Doba prípravy: 70 minút + čas na vychladnutie
Použitá forma: tortová forma s priemerom 24 cm
Na 12 porcií budeme potrebovať:
Korpus:
- 240 g BIO maslových sušienok
- 100 g kvalitného masla
Tvarohová plnka:
- 500 g termizovaného tvarohu (ja som použila nízkotučný)
- 2 vajíčka
- 1/2 balenia BIO vanilkového/marhuľového pudingu (cca 20 g)
- stévia podľa chuti (môžete použiť aj trstinový cukor, cca 1-2 PL)
- 6 ks marhúľ (cca 250 g)
- 2-3 ks marhule na ozdobu (voliteľné)
Ako na marhuľový cheesecake?
- Najprv si dáme vyhriať rúru na 150°C, pričom na spodnú mriežku vložíme hlbší plech, do ktorého nalejeme vodu (cheesecake nám tak nepopraská a zostane vláčny).
- Sušienky rozdrvíme v pevnom sáčku a roztopíme si maslo.
- Roztopené maslo následne primiešame k sušienkam a vzniknutú hmotu popritláčame na spodok tortovej formy, ktorú sme si vopred vystlali papierom na pečenie (je dôležité, aby sme si urobili z cesta vyššie okraje).
- Korpus pečieme vo vyhriatej rúry cca 10 minút (mal by mať zlatistý nádych).
- Zatiaľ si v sklenenej mise zmiešame tvaroh, vajíčka, puding a dosladíme stéviou (odporúčam len tak na špičku noža).
- Keď sa nám korpus dopiekol, vyberieme ho a zvýšime teplotu rúry na 170°C.
- Medzitým si nakrájame marhule na menšie kocky a poukladáme ich na upečený korpus.
- Tvarohovú zmes vylejeme na marhule a dáme piecť na 30 minút.
- Po 30 minútach cheesecake vyberieme a rovnomerne ho po vychladnutí dozdobíme čerstvými marhuľami.
TIP č. 1: So stéviou robíme opatrne, nakoľko jej stačí skutočne máličko.
TIP č. 2: Ak sa cheesecake v strede jemne “trasie”, je to v poriadku a nemusíte sa obávať, že nie je dopečený. 😉
TIP č. 3: Tento cheesecake bude určite skvele chutiť s akýmkoľvek sezónnym ovocím (napr. slivky, maliny, čučoriedky..).
Nutričné hodnoty na 1 porciu:
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky | Vláknina |
215 kcal | 8 g | 20 g | 11 g | 1 g |