Lahodne krémová, sýta a nádherne zelená hrášková polievka s kopčekom kvalitnej bryndze – to je hotová vitamínová nálož. Už len tá farebná kombinácia vás láka ju skúsiť, a to veru zaberie najmä u detí, ktoré farby milujú. 😉 Okrem toho je mimoriadne jednoduchá, takže máte rýchly a ľahký obed či večeru hotovú do polhodinky.
Doba prípravy: 30 minút
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 400 g mrazeného hrášku
- 100 g žltej cibule
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 väčší zemiak (cca 190 g)
- zeleninový vývar (cca 700 ml)
- 100 g ovčej bryndze 100%
- 1/3 lyžičky bylinkovej soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/4 lyžičky kurkumy
Ako na hráškovú polievku?
- Ošúpeme si zemiak, ktorý následne nakrájame a vložíme do hrnca.
- Pridáme mrazený hrášok, vopred očistenú a nakrájanú cibuľu, cesnak a zalejeme vývarom.
- Všetko spolu varíme približne 25 minút do zmäknutia.
- Ku koncu pridáme soľ, korenie a kurkumu.
- Polievku si dôkladne rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém.
- Hrášková polievka najlepšie chutí s kopčekom kvalitnej ovčej byrndze (ideálne priamo zo salaša).
TIP: Ak chcete polievku redšiu, použite viac vody/vývaru.
Nutričné hodnoty na 1 porciu:
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky | Vláknina |
224 kcal | 12 g | 24 g | 7 g | 7,5 g |